Inspirerend & Confronterend

Wat is "succes" eigenlijk?

Wat is waarheid?

Blog artikelen

Ontspullen: het zal je bevrijden.

Door: Karin Somers van Begin met A
Is het jou ook al opgevallen: na de opruimtrend zijn mensen nu aan het ontspullen geslagen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, less is more en meer van dat soort tegelwijsheden. Ging eerst alles netjes in doosjes en lades, nu gaan onze spullen dus rechtstreeks de deur uit. Ik nam de proef op de som.

Lees verder...

Digital nomads - het nieuwe leven

Door Karin van Begin met A. Vanuit een hotelkamer in NYC check ik mijn werkmail. Als freelancer heb je veel vrijheid, maar ben je nooit ‘echt vrij’. Geen probleem, daar heb ik zelf voor gekozen. Ik kijk naast me. Natuurlijk, ook als je in loondienst bent, kun je vanaf je vakantieadres je werkmail bijhouden.

Lees verder...

De cirkel is rond

Door Karin (beginmeta.nl)
Stadslandbouw – de term lijkt zichzelf tegen te spreken, maar het is een prachtig principe. En dan heb ik het niet (alleen) over de AH-moestuintjes op de vensterbank van menig Nederlands huishouden. Het verbouwen van je eigen voedsel in een stedelijke omgeving neemt steeds grotere vormen aan.

Lees verder...

Hoe doe je dat, de juiste keuzes maken...

Door Hedy Mutter
Van het oude vastgeroeste collectieve gedachtegoed naar authenticiteit en weer terug naar een liefdevol collectief. Hoe doe je dat?

Lees verder...

Klein gebaar

Door Karin (beginmeta.nl)
Vanochtend kwam met de post dat ene led-lampje waar ik gisteren voor gebeld had. Wat fijn, wat snel! In plaats van dagen wachten, na twee weken nog maar eens een mailtje sturen, om na een maand gehannes in het donker een boos en vervelend belletje te plegen. Niets van dit alles. Ik mail de leverancier meteen mijn complimenten. Dat mag ook weleens.

Lees verder...

ADEM!

Door Thalien Colenbrander: Vergelijk je gedachten met een wild paard, dan staat ademhaling gelijk aan de teugels. Er gaat een wereld voor je open wanneer je beseft hoezeer bewuste ademhaling invloed heeft op je geest. Ook al zit je hoofd vol met zorgen, stress of negativiteit, door middel van simpele ademhalingsoefeningen en meditatie kun je het drukkende gevoel verlichten. Inderdaad, vaak is de pay off van een enkele sessie maar tijdelijk maarja, is niet alles tijdelijk in het leven?

Lees verder...