Hoe doe je dat, de juiste keuzes maken...

Door Hedy Mutter
Van het oude vastgeroeste collectieve gedachtegoed naar authenticiteit en weer terug naar een liefdevol collectief. Hoe doe je dat?

Daar zit je. Kijk eens naar jouw leven, jouw vriendschappen, relaties, werk, hobby’s of passie. Leef je volgens jouw eigen normen en waarden? Zijn jouw woorden en daden in evenwicht? Zeg je wat je doet en doe je wat je zegt? Ben je er 100% blij mee?
Nee? Lees dan verder…
Heb je de afgelopen jaren keuzes gemaakt die jij wil maken of heb je de keuzes gemaakt waarvan je dacht dat je ze moest maken omdat dit van je verwacht wordt?
Daar gaat het mis. Herhaling van deze boodschap blijft nodig.
Hoewel we allemaal best weten dat het je niet dient, is het nog steeds gaande. De beïnvloeding van vervelende gedachten als: Wat zouden ze van mij denken als…
Bizar toch? Dat het nog bestaat. Dat je dan je leven gaat indelen voor de buitenwereld in plaats van het luisteren naar jezelf. Het is ook totaal nutteloos. Sommige mensen vinden je leuk, sommige mensen niet. Jammer dan. Dat mag. Zo is het nou eenmaal.
Als je altijd voor en tegenstanders hebt, kun je net zo goed iets doen waar jij je goed bij voelt en waar jij voldoening uit kunt halen, toch?
Hoe meer we individueel in onze kracht staan, hoe groter de collectieve kracht wordt.
Als er nou meer mensen zouden luisteren naar zichzelf, daar gelukkig van worden en dat uitstralen, gunnen we elkaar ook veel meer en zal de frequentie van onze collectieve energie gaan stijgen. Er leeft dan meer liefde in plaats van angst. Geen competities meer. Want, waarom zou je met elkaar strijden als iedereen zijn eigen levenspad bewandeld? Door erop te vertrouwen dat er een plek voor iedereen is om te doen wat bij hem/haar past, wordt er een enorme ruimte gecreëerd om daadwerkelijk jezelf in nature te zijn. We hoeven elkaar niet na te doen. Waarom zou je? Doe je eigen ding en laat een ander zijn of haar eigen ding doen. Zonder kritiek op elkaar. Gewoon naast elkaar leven. Als iets je niet bevalt, kun je eerst vragen stellen om andermans belevingswereld beter te begrijpen. Mocht dat niet werken, kun je er voor kiezen om afstand te nemen, maar doe dit met respect en laat een ander in zijn of haar waarde. Blijf wakker tijdens het communiceren met andere mensen.

Wakker worden!

Heb je geen idee hoe je authenticiteit kunt bekrachtigen? Het is simpel.
Word wakker! Ga van de automatische piloot af. Je leeft! Weet je nog?
Luister naar jezelf…
Naar alle signalen die jouw lijf afgeeft. Jouw emoties, jouw lijf, jouw ziel, jouw intuïtie, jouw hart, jouw ratio. Ieder signaal laat jou merken of je op je eigen pad zit. Luister…

Blijf in de spiegel kijken en groei naar de beste versie van jezelf

Michael Jackson zal, net als ieder ander mens, vast geen heilige zijn geweest, maar hij wist verdomd goed waar hij over zong:
“If you want to make the world a better place, take a look at yourself and then make a change…”
Och ja, dat is al zo lang geleden. Die wereldverbeteraars met hun goede bedoelingen. Tjah! Zo kun je denken. Mag.

Die wereldverbeteraars met hun goede bedoelingen zorgen er wel iedere dag met volle toewijding voor dat de wereld daadwerkelijk mooier wordt. Het is gewoon handig om op deze wijze te leven. Want, je leeft samen met je dierbaren toch ook graag in een veilige harmonieuze wereld? Kom op!
Wat is er nou zo moeilijk aan om daar iets aan bij te dragen? Helemaal niets.
Sterker nog, het is heel makkelijk.

Wakker worden en help mee op jouw authentieke eigen wijze. Doe wat jij kan, wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt! Je hoeft jezelf echt niet per se weg te cijferen.
Het kan met kleine stapjes. Kom dichterbij jezelf en daardoor dichterbij de rest van de wereld. Vraag jezelf af:
“Welke rol speel ik in dit leven?”

Get your Social on!