Help ons vluchtelingenkampen winterproof te maken

Lieve vrienden, familie, kennissen en geïnteresseerden, we hebben jullie hulp nodig. Jullie weten dat 100 goede daden zich al enkele jaren inspant voor anderen. Gewoon om de wereld een mooiere plek te maken.

In deze aparte tijden waarin verdeeldheid m.b.t. vluchtelingen niet eerder zo heftig is geweest, willen wij ons gaan inspannen om hen daadwerkelijk te helpen.

Daarom hebben Wouter van de Ven, Jamal Elkhamlichi en Lars Fassbender zich ten doel gesteld om samen met Lesvos winterproof vluchtelingenkampen in Lesbos (Griekenland) winterproof te maken.

Wat gaan we doen

Het doel is om gedurende 7 tot 10 dagen met een team van vrijwilligers aan de slag te gaan op het Griekse eiland Lesbos om de vele vluchtelingen die daar aankomen een helpende hand te reiken.

Waarom willen wij dit doen?

Wij oordelen niet over mensen op basis van afkomst, geloof, geaardheid of wat dan ook. Wij geloven er heilig in dat geen mens zomaar zijn huis, gezin, stad en land verlaat om met gevaar voor eigen leven in een gammel bootje te stappen. En vooral, omdat wegkijken geen optie is.
12190989_510716922436327_3780923843875504756_n

Wat zijn we van plan?

Als team hebben wij ons aangesloten bij Lesvos Winterproof. Een initiatief dat zich voornamelijk richt op de logistieke en operationele knelpunten met als doel kamp Moria winterproof te maken. Ons plan is om in december naar Lesbos te reizen om daar gedurende 7 tot 10 dagen de handen uit de mouwen te steken.

Wat vragen wij van jullie?

Om dit te kunnen doen willen wij graag om jullie hulp vragen. Wouter, Jamal en Lars verwachten zo’n €1000,- per persoon kwijt te zijn aan reis- en verblijfskosten gedurende deze periode. Financiële ondersteuning is dus hard nodig! Daarbij willen we jullie vragen om dit bericht met zoveel mogelijk mensen te delen.

Om spullen zitten we niet zo verlegen, er zijn een aantal organisaties waar je wel spullen kunt doneren, zo kun je bv kleding doneren bij één van de inzamelingspunten van het Leger des Heils. Maar mogelijk komen wij met specifieke verzoeken terug na onze trip, als we beter kunnen inschatten waar precies behoefte aan is.

Dus, wil je een bijdrage leveren aan onze goede daad? Dat kan door een donatie over te maken naar:
NL29 ABNA 0529276658 t.n.v. Wouter van de Ven onder vermelding van: Donaties Vluchtelingenkampen Lesbos

Om zo transparant mogelijk te zijn gaan wij op deze website een pagina publiceren waarin duidelijk vermeld wordt van wie er welke donatie is gekomen en waar we het geld aan hebben uitgegeven.

Mocht je meer informatie willen stuur dan een mail naar: info@100goededaden.nl.

Bij voorbaat dank!

Liefs,
Wouter, Jamal en Lars

Get your Social on!